Vaccinatie 60-plussers

Vaccinatie 60-plussers

Zoals u wellicht in de media heeft vernomen, heeft het VWS aangekondigd dat alle 60 plussers die nog niet gevaccineerd zijn, worden opgeroepen om zich alsnog te laten vaccineren.
Het gaat hierbij ook om de 60 t/m 64 jarigen die de afgelopen weken/maanden door de huisartsen zijn uitgenodigd voor vaccinatie met AstraZeneca, maar hier geen gehoor aan gegeven hebben.

Behoort u tot de geboortejaren 1956-1960 en bent u nog niet gevaccineerd, dan kunt u  vanaf zaterdag 5 juni 2021 telefonisch (via telefoonnummer 088-8805005) of online een afspraak inplannen voor vaccinatie met een mRNA vaccin bij de GGD.

Wij zijn, net zoals veel huisartsen in Nederland, verrast dat deze mogelijkheid er plotseling is. Tot nu toe was het de lijn van het ministerie dat deze mensen achteraan de rij zouden komen door vaccinatie door de GGD. Zo hebben wij het ook gecommuniceerd naar patiënten. Nu blijkt er toch een snellere mogelijkheid.

Het ministerie stelt dat alle patiënten die de 1e vaccinatie van AstraZeneca  bij de huisarts hebben gehaald, ook daar de 2e prik kunnen halen. Uit onderzoek blijkt dat dit het meest effectief en veilig is. De 2e prikrondes bij ons op de praktijk gaan dus ook gewoon door.Translate »
Call Now Button