Opstarten reguliere zorg

Opstarten reguliere zorg

RICHTLIJNEN OPSTARTEN REGULIERE ZORG IN ONZE PRAKTIJK

 

Beste patiënten,

 

 

De Corona pandemie lijkt gelukkig wat meer onder controle te zijn. De reguliere zorg wordt weer opgestart. Echter, we moeten de landelijke maatregelen in acht blijven nemen. Wat betekent dat voor u?

 

 • Als u een afspraak wilt maken bel dan altijd eerst de praktijk.
  Kom niet naar de praktijk toe (tenzij u een afspraak heeft).
 • De doktersassistente bespreekt met u of uw vraag telefonisch afgehandeld kan worden, of dat er een consult nodig is, of dat de dokter een visite brengt. Het is veilig om naar de praktijk te komen. In de praktijk en de wachtkamer houden we het zo rustig mogelijk, in navolging van de landelijke richtlijnen. Zo houden we de 1,5 meter afstand in acht. Tevens hebben we veel aandacht voor hygiene. Indien er lichamelijk onderzoek of contact nodig is, trekt de dokter(sassistente) handschoenen aan en doet een mondkapje voor.
 • Omdat we voldoende tijd tussen patiënten moeten inplannen, en de maatregelen in acht moeten houden, kunnen wij nog geen volledig spreekuur draaien. Hierdoor komt het voor dat u niet dezelfde dag of bij de arts van uw keuze terecht kunt. Soms kan hulp of antwoord op uw vraag niet meteen geboden worden, dit leggen wij dan uit. Wij vragen uw begrip hiervoor. Spoedeisende hulpvragen worden uiteraard wel altijd dezelfde dag beoordeeld.
 • Om drukte in de praktijk te beperken, proberen we nog steeds veel telefonisch af te handelen. Uitslagen van bloedprikken of aanvullend onderzoek bijvoorbeeld, kunnen met de doktersassistente of de huisarts telefonisch besproken worden.
 • Belangrijk blijft: bij klachten die bij Corona kunnen passen (hoesten, koorts, benauwdheid, neusverkoudheid): blijf thuis. Kom niet naar de praktijk, of zeg uw afspraak af. Voelt u zich erg ziek of bent u ongerust? Bel de praktijk en overleg met de doktersassistente.
 • De Centrale Huisartsenpoli (de poli in Maastricht waar patiënten met Corona gerelateerde klachten door een huisarts beoordeeld worden), gaat sluiten. Patiënten met mogelijk Corona gerelateerde klachten die beoordeeld moeten worden door de huisarts, worden op een apart ‘luchtwegspreekuur’ aan het einde van de dag in de praktijk gezien. U zit dus niet samen in de wachtkamer met mensen die luchtwegklachten hebben.
 • Voor relatief eenvoudige, niet spoedeisende vragen kunt u altijd mailen naar huisartsenpraktijkmeerssen@eerstelijn.net. Ook kunt u foto’s van bijvoorbeeld huidafwijkingen mailen.
 • Heeft u klachten en wilt u eerst zelf kijken wat u eraan kunt doen? Kijk dan op Thuisarts.nl. Of kijk op Moet ik naar de dokter? voor advies.

 

Testen op Corona bij klachten
Indien u (milde) klachten hebt zoals hoesten, koorts, benauwdheid, neusverkoudheid of keelpijn, kunt u zich op Corona laten testen bij de GGD. Bel hiervoor het landelijk nummer: 0800-1202.
Twijfelt u over de ernst van de klachten, voelt u zich heel erg ziek of benauwd of maakt u zich zorgen? Bel de praktijk.

 

Huisartsenpost Maastricht/Heuvelland
Wanneer u een huisarts nodig denkt te hebben buiten de openingstijden van onze huisartsenpraktijk verzoeken wij u de website van de Huisartsenpost Maastricht te raadplegen. Kijk op: HAP Maastricht


Meer informatie
Als u vragen heeft over het Corona virus en u bent niet ziek bel dan niet onze praktijk, maar met het speciale nummer 0800-1351 (gratis) van het RIVM.
Veel antwoorden kunt u ook vinden op Thuisarts.nl
Voor gezondheidsvragen 088-8805005 (GGD Zuid-Limburg).


Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft!

 • Was uw handen vaak met zeep.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geef anderen geen hand.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Breng zeker geen bezoek aan zwakkeren en ouderen, maar bel hen even!

 

Wij hopen op uw medewerking en begrip!

 

Team Huisartsenpraktijk Meerssen van Empel & VerschurenTranslate »
Call Now Button