BELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET CORONA VIRUS

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER HET CORONA VIRUS

RICHTLIJNEN CORONA IN ONZE PRAKTIJK

 

Beste patiënten,

 

Om besmetting van patiënten en personeel met het coronavirus te voorkomen vragen wij uw aandacht voor de volgende richtlijnen in onze praktijk:

 • Als u een afspraak wilt maken bel dan altijd eerst de praktijk.
  Kom niet naar de praktijk toe (tenzij u een afspraak heeft).
  De deur is gesloten, alleen als u een afspraak heeft krijgt u toegang tot de praktijk.
 • De spreekuren zullen vervangen worden door telefonische afspraken. Er is spreekuur voor patiënten die wel onderzocht moeten worden.
 • Voor relatief eenvoudige, niet spoedeisende vragen kunt u ook altijd mailen naar huisartsenpraktijkmeerssen@eerstelijn.net.

Bent u ouder dan 70 jaar óf heeft u een chronische ziekte?
Bel dan met de huisartsenpraktijk als u: koorts heeft (meer dan 38 graden) of last heeft van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of moeilijk ademen. In overleg met de huisarts wordt dan bekeken hoe u geholpen kunt worden. Indien nodig komen we u thuis onderzoeken en behandelen. Het kan ook zijn dat u wordt doorverwezen naar de Centrale Huisartsenpoli in Maastricht (zie hieronder).

 

Bent u jonger dan 70 jaar en heeft u géén chronische ziekte?
Heeft u koorts (meer dan 38 graden) of last heeft van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn of moeilijk ademen?  U hoeft de huisarts niet te bellen.
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft. Kijk op Thuisarts.nl.
Neem telefonisch contact op met de praktijk als de klachten niet minder, maar erger worden. Bijvoorbeeld als u steeds zieker wordt of moeilijker gaat ademen of extreem vermoeid/uitgeput raakt. Kom niet naar de praktijk toe.

 

Heeft u andere klachten dan de klachten hierboven vermeld?
Heeft u gezondheidsklachten die niet met het Coronavirus te maken hebben en die u met de assistente of de arts wilt bespreken, of twijfelt u over de ernst van uw klachten, dan kunt u bellen naar de praktijk. Kom niet naar de praktijk. De huisarts zal samen met u bespreken of uw klacht telefonisch kan worden afgehandeld, er een afspraak op het spreekuur moet worden gemaakt of dat de dokter u een visite brengt. Het spreekuur en de zorg in onze praktijk is op een veilige manier georganiseerd.

 

Verwijzing naar de Centrale Huisartsenpoli Corona in Maastricht
Het kan zijn dat u door uw huisarts verwezen wordt naar de Centrale Huisartsenpoli Corona in Maastricht. U wordt dan dus niet in onze praktijk onderzocht. Deze maatregel is o.a. genomen om te zorgen dat de huisartsenpraktijken zelf zo goed mogelijk beschermd worden tegen het virus.
De Centrale Huisartsenpoli Maastricht-Heuvelland is ingericht in de Stadspoli West, Clavecymbelstraat 73 A, 6217 CS, Maastricht. U kunt alleen op verwijzing van uw huisarts naar de Centrale Huisartsenpoli toe. Op de poli worden GEEN coronatesten gedaan. Wel krijgen de patiënten een chirurgisch mond-/neusmasker bij binnenkomst.

Meer informatie: Centrale Huisartsenpoli Maastricht

 

Huisartsenpost Maastricht/Heuvelland
Wanneer u een huisarts nodig denkt te hebben buiten de openingstijden van onze huisartsenpraktijk verzoeken wij u de website van de Huisartsenpost Maastricht te raadplegen. Kijk op: HAP Maastricht


Meer informatie
Als u vragen heeft over het Corona virus en u bent niet ziek bel dan niet onze praktijk, maar met het speciale nummer 0800-1351 (gratis) van het RIVM.
Veel antwoorden kunt u ook vinden op Thuisarts.nl
Voor gezondheidsvragen 088-8805005 (GGD Zuid-Limburg).


Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft!

 • Was uw handen vaak met zeep.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geef anderen geen hand.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Breng zeker geen bezoek aan zwakkeren en ouderen, maar bel hen even!

 

Wij hopen op uw medewerking en begrip!

 

Team Huisartsenpraktijk Meerssen van Empel & Verschuren

 

 

 

logo huisarts meerssenTranslate »
Call Now Button